Home / Politica si... / Alegeri / Principalul favorit la preşedinţia Afganistanului, Abdullah Abdullah, a supravieţuit unui atac cu bombă în Kabul

Principalul favorit la preşedinţia Afganistanului, Abdullah Abdullah, a supravieţuit unui atac cu bombă în Kabul

Abdullah Abdullah, favoritul actual al campaniei pentru alegerile prezidențiale din Afganistan, a supraviețuit unui atac sinucigaș cu bombă petrecut în Kabul, ce avea ca țintă convoiul său, informează BBC. Acesta este primul atac de amploare organizat împotriva unui candidat din momentul începerii campaniei.

Reprezentanții politiei au declarat pentru sursa citată faptul că, în urma exploziilor, șase oameni au fost omorâți, iar alți 22 au fost răniți, printre ei numărându-se și una din gărzile de corp ale lui Abdullah.

După acest eveniment, candidatul și-a făcut apariția într-o transmisiune în direct la o televiziune afgană pentru a-și asigura electoratul că nu a fost afectat de explozie.

Atacul nu a fost revendicat, însa gruparea talibană a lansat în mod repetat de-a lungul timpului amenințări ce se îndreptau către viitoarele alegeri. Prima dintre explozii a fost detonată de către un atacator sinucigaș, conform purtătorului de cuvânt al politiei din Kabul. A doua explozie a venit in urma unei reacții în lanț.

Abdullah Abdullah se afla în Kabul în cadrul turneului din campania sa prezidențială. Cel de-al doilea tur de scrutin va avea loc pe 14 iunie, după ce nici unul din cei doi candidați nu a obținut mai mult de 50% in primul tur de scrutin desfășurat în luna aprilie. În cel de-al doilea tur de scrutin, Abdullah Abdullah îl va înfrunta pe Ashraf Ghani.

Despre Cristina Merticaru

Vezi și

Primul an al administrației Biden: între realizări și promisiuni neîndeplinite

Material realizat de Loredana Florescu Președintele american Joe Biden a încheiat un an de la …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *