Home / GeopoliticALL / Europa / Islamiştii din Dagestan au revendicat atentatele din Volgograd şi ameninţă desfăşurarea JO de Iarnă

Islamiştii din Dagestan au revendicat atentatele din Volgograd şi ameninţă desfăşurarea JO de Iarnă

O grupare islamistă din Dagestan a revendicat, printr-un clip postat online, cele două deflagrații produse de bombele care au omorat cel puțin 34 de persoane luna trecută în orașul rus Volvograd. Ei amenință pericritarea Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Sochi.

Într-un avertisment adresat președintelui Vladimir Putin în legătură cu evenimentul, un barbat ce aparține mișcării teroriste amenință : „Dacă nu veți amâna Jocurile Olimpice, atunci veți primi un cadou din partea noastră… pentru voi și pentru toți turiștii”. „Vom răzbuna fiecare picătură de sange musulman vărsată în lume, fie ea în Afghanistan, Somalia sau Siria”, a mai afirmatteroristul.

În înregistrare se afirmă că doi barbați, numiți Suleiman și Abdurakhman, au organizat atacurile de la Volvograd pentru gruparea cunoscută sub numele de Vilayat Dagestan, apropiată facțiunii politice irachiene Ansar al-Sunna.

Aceste amenințări pun în pericol nu numai desfășurarea Jocurilor Olimpice de Iarnă, dar și imaginea Rusiei în fața lumii, după ce Vladimir Putin a investit efort personal și politic pentru a ilustra evoluția politică a Rusiei de la destrămarea Uniunii Sovietice în 1991.

 

Despre Cristina Merticaru

Vezi și

Conflictul din Ucraina intră în cea de-a treia zi de confruntări

Ziua de 25 februarie 2022, cunoscută și drept a doua zi de la invadarea teritoriului …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *