Home / Politica si... / Drepturi / Proteste mondiale ale comunităţii LGBT faţă de restricţiile din Rusia, în pragul deschiderii JO de Iarnă

Proteste mondiale ale comunităţii LGBT faţă de restricţiile din Rusia, în pragul deschiderii JO de Iarnă

images (1)

Activiștii pentru drepturile persoanelor LGBT încearcă sa convingă sponsori ai Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Soci, precum Coca-Cola, McDonalds, Samsung și Visa, să afișeze anunțuri publicitare prin care să se declare împotriva legii care interzice difuzarea de materiale informative despre această comunitate în Rusia, relatează BBC.

Timp de o zi, aceștia vor organiza o serie de proteste în 19 orașe de pe tot globul, printre care Londra, New York și Paris. Legea asupra căreia aceștia încearcă să aducă schimbări interzice difuzarea de materiale pe tema homosexualității copiilor sub 18 ani. Faptul că legea este formulată foarte vag, permite să fie interpretată astfel încât interzice și proteste ale homosexualilor în Rusia.

Luna trecută, preşedintele rus Vladimir Putin, a declarat că homosexualii vor fi bineveniți la Jocurile Olimpice dar a cerut să ”nu amestecăm copiii în astfel de lucruri”. De asemenea, a spus că nu există vreo lege care să interzică relațiile între oameni de același sex, ci doar o „interdicție împotriva propagandei homosexuale și pedofiliei.

Între timp, neliniștea crește odată cu apropierea Jocurilor Olimpice deoarece nici până acum zona nu a fost complet amenajată. Un corespondent BBC la Soci, locul unde se vor ține festivitățile, a declarat că zona centrală este gata însă împrejurimile arată în continuare a șantier. Pe lângă asta, costurile pentru amenajarea zonei au crescut de la cei 12 miliarde de dolari prevăzuți inițial, la peste 50 de miliarde de dolari.

Deși președintele declară că lucrările vor fi gata la timp și că acest proiect aduce un mare beneficiu locului, o serie de experți și activiști ecologişti spun că proiectul a dăunat mediului înconjurător, iar lucrările ar putea să nu fie duse până la capăt.

Despre Adrian Florin Bojedariu

Vezi și

Breaking News: Atac armat la o stație de metrou din New York

Un atac armat a avut loc la o stație de metrou din Brooklyn, New York, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *