Home / Politica si... / Conflict / 85% dintre bombardamentele coaliției internaționale împotriva Statului Islamic au fost efectuate de SUA

85% dintre bombardamentele coaliției internaționale împotriva Statului Islamic au fost efectuate de SUA

france-meeting_3039430bCea mai mare parte a bombardamentelor (85%) conduse de coaliția internațională împotriva grupării Statul Islamic au fost efectuate de Statele Unite ale Americii, a anunțat Pentagonul, citat de Le Monde.

Partenerii arabi ai coaliției au condus 56 dintre cele 393 de lovituri aeriene asupra Siriei, în timp ce partenerii occidentali ai SUA au asigurat 47 din cele peste 470 de raidurile efectuate în Irak, a explicat purtătorul de cuvânt al Comandamentului militar american însărcinat cu regiunile Orientul Mijlociu şi Asia Centrală, Patrick Ryder.

De la începutul raidurilor aeriene împotriva jihadiștilor, pe 8 august în Irak și pe 23 septembrie în Siria, coaliția internațională a efectuat 9.020 de zboruri, mare parte dintre acestea vizând aprovizionarea cu bunuri și fiind asigurate de aviația americană, au anunțat reprezentanții Pentagonului.

Anunțul cu privire la bombardamentele coaliției internaționale vine în contextul în care postul american de televiziune, CNN, a dezvăluit recent că președintele Barack Obama are în vedere o schimbare de strategie în ceea ce privește lupta împotriva jihadiștilor din Siria. Liderul de la Casa Albă susține că Statul Islamic nu poate fi învins fără îndepărtatea regimului condus de președintele Bashar al-Assad.

CNN arată, citând oficiali americani, că mai mulți consilieri de securitate națională ai lui Obama au avut până acum patru întâlniri cu privire la strategia Washingtonului în Siria, astfel încât Statul Islamic să poată fi învins.

Despre Mădălina Elena Stanciu

Vezi și

Vaccinurile pot fi considerate cauza unor afecțiuni medicale fără dovezi științifice, după un verdict al Curții Europene de Justiție

Curtea Europeană de Justiție a decis, miercuri, că instanțele pot considera vaccinurile drept cauze ale …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *