Home / Politica si... / Drepturi / Cel puţin o treime dintre femei, victime ale agresiunilor – raport al Agenţiei UE pentru Drepturile Fundamentale

Cel puţin o treime dintre femei, victime ale agresiunilor – raport al Agenţiei UE pentru Drepturile Fundamentale

stop-violence-against-women2Potrivit unui studiu realizat de Agenția Uniunii Europene pentru Drepturi Fundamentale, o treime din femeile din Uniunea Europeană, adică aproximativ 63 milioane de femei, s-au confruntat cu violență fizică sau sexuală de la vârsta de 15 ani, informează BBC.

Este cel mai mare studiu realizat pe această temă, bazându-se pe interviuri realizate cu 42.000 de femei. Raportul cere țărilor UE să trateze violența în familie ca o problemă publică, nu doar privată.

Studiul a constatat că 22% dintre femei au fost victimele unor agresiuni fizice de către partener, iar 67% dintre acestea nu au raportat aceste incidente la poliție. 18% au declarat că au fost victime ale hărțuirii de la vârsta de 5 ani, iar 55% spun că au fost hărțuite sexual de mai multe ori la locul de muncă.

Țările în care femeile au raportat cel mai mare număr de cazuri de violență au fost: Danemarca (52%), Finlanda (47%) și Suedia (46%), state care sunt lăudate pentru egalitatea de gen.După aceste țări urmează Marea Britanie și Franța cu 44%. Cel mai mic număr de incidente a fost raportat în Polonia cu 16%.

Dar studiul a raportat că aceste cifre nu pot reprezenta în mod necesar o problemă, deoarece “cultura” fiecărei țări o poate permite într-o formă sau alta. Directorul agenției care a realizat sondajul,  Morten Kjaerum, a cerut țărilor UE să ia măsuri pentru combaterea acestei probleme care, spune acesta, “are impact asupra societății în fiecare zi.”

Despre Marina Isabella Pirnea

Vezi și

O săptămână de știri din Moldova de peste Prut

Săptămâna în care s-a decis câți bani vor fi acordați pentru organizarea referendumului pentru demiterea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *