Home / GeopoliticALL / Europa / Vaccinul Pfizer-BioNTech a primit aprobarea Agenției Europene a Medicamentului
Credit foto: Frank Augstein/POOL/AFP via Getty Images

Vaccinul Pfizer-BioNTech a primit aprobarea Agenției Europene a Medicamentului

Articol redactat de Miruna Toma

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a autorizat utilizarea condiționată a vaccinului Pfizer-BioNTech COVID-19 în UE, conform Euronews.

Autorizația va deschide, astfel, calea pentru startul procesului de vaccinare în Europa începând cu data de 27 decembrie.

După ce oamenii de știință ai EMA au ajuns la concluzia că vaccinul este sigur, oficialii agenției din Amsterdam au recomandat aprobarea condiționată pentru ca acesta să fie distribuit în blocul celor 27 de state.

Autoritățile europene de reglementare au fost supuse unor presiuni puternice săptămâna trecută, din partea țărilor care solicitau ca vaccinul să primească aprobarea pentru utilizare cât mai repede posibil.

EMA stabilise inițial 29 decembrie ca dată pentru evaluarea vaccinului, aceasta fiind realizată de BioNTech, cu sediul în Germania.

Aprobarea UE a vaccinului vine la aproximativ trei săptămâni după Marea Britanie, care a început să administreze deja vaccinul cetățenilor săi.

Despre PoliticALL

Vezi și

A fost 12 aprilie în lume – Japonia plănuiește să elibereze un milion de tone de apă contaminată nuclear în mare, Iranul acuză Israelul de sabotarea celui mai important sit nuclear al statului, iar China lansează linia telefonică împotriva “comentariilor ilegale” aduse la adresa Partidului Comunist.

Material realizat de Dora Timar și Andrei Popa  Japonia a declarat că dorește să elibereze …