Home / GeopoliticALL / America Latina / Universităţile britanice îşi dezvoltă politica de atragere a studenţilor străini

Universităţile britanice îşi dezvoltă politica de atragere a studenţilor străini

Învățământul superior britanic îşi propune să atragă studenţi din toate colţurile lumii care să contribuie la definirea profilului universităţilor, ajungând să ofere acestora oportunităţi de a studia şi chiar de a se angaja peste hotare. Mai mult, în unele cazuri, universităţile au hotărât deschiderea unor campusuri și în afara Marii Britanii, notează The Telegraph.

Aceasta se datorează faptului că studiile britanice actuale utilizează statistici internaționale pentru subiecte precum consumul de energie sau schimbările climatice. Ele au analizat în principal America de Nord, Europa – cu care Marea Britanie are legături culturale, economice și politice strânse – și Asia, un continent în dezvoltare economică, de unde britanicii primesc un număr însemnat de studenți.

În prezent, universitățile britanice vor să-și extindă aria de influență în America Latină. Brazilia este una din țările vizate, precum și Columbia sau Mexic. La rândul lor, studenții profită de această ocazie. Ei doresc să studieze și să lucreze în strainătate, fiind atrași de oportunitatea de a câștiga experiență și a-și mări șansele de angajare.

Statele Americii Latine au crescut investițiile în sistemul de educație superioară. Drept urmare, în ultimii cinci ani s-a înregistrat o creștere în numărul de articole științifice publicate – 39% în Brazilia, 40% în Mexic, 29% în Argentina, 47% în Chile și 71% în Columbia. Relaţiile tot mai strânse dintre statele Americii Latine şi Marea Britanie în privinţa învăţământului cunosc o dezvoltare fără precedent, însă acesta pare a fi doar începutul. Astfel, The Telegraph subliniază că este de aşteptat să fie făcuţi paşi importanţi pe plan politic pentru creşterea mobilităţii studenţilor în ambele direcţii, precum şi în dezvoltarea de programe de cercetare sau a numărului de ţări şi universităţi implicate în acest program.

Despre Cristina Merticaru

Vezi și

Conflictul din Ucraina intră în cea de-a treia zi de confruntări

Ziua de 25 februarie 2022, cunoscută și drept a doua zi de la invadarea teritoriului …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *