Home / GeopoliticALL / Arnon Milchan, celebru producator la Hollywood si spion pentru Israel

Arnon Milchan, celebru producator la Hollywood si spion pentru Israel

arnon-milchanProducatorul Arnon Milchan, cunoscut pentru filme ca Fight Club, Pretty Woman sau Once Upon a Time in America, a vorbit pentru prima data intr-un interviu televizat despre activitatile de spionaj si achizitiile de arme pe care le-a facut, in anii ’80, pentru Israel, potrivit Daily Mail.

Nascut in 1944, in interiorul granitelor Palestinei de la vremea respectiva, Milchan era un om de afaceri de succes in SUA, cand Shimon Peres, actualul presedinte al Israelului, l-a cooptat in Biroul de Relatii Stiintifice din Israel.

In interviul acordat jurnalistei de investigatii, Ilana Dayan, Milchan a declarat ca a lucrat cu aproximativ 30 de companii din 17 tari, care ajutau Israelul sa obtina piese si planuri pentru proiectul sau nuclear, in 1980, si ca a intermediat tranzactii de sute de milioane de dolari. „Am facut-o pentru tara mea si sunt mandru de asta. Stiti ce inseamna pentru in tanar de 20 si ceva de ani ca tara lui sa il lase sa fie un James Bond?” explica Arnon Milchan, conform Daily Mail.

Producatorul povesteste ca nu a fost singurul nume important de la Hollywood implicat in astfel de activitati. Unul dintre partenerii sai a fost celebrul regizor Sidney Pollack, care il ajuta in exportul de avioane si materiale din industria spatiala.

Zvonurile depre misiunile de spion ale lui Milchan au ajuns si in cetatea fimului american. „In loc sa vorbim despre scenariu, trebuia sa pierd o jumatate de ora explicand ca nu sunt un traficant de arme. Daca oamenii ar sti de cate ori mi-am riscat viata pentru tara mea…”, spune producatorul.

Nu este prima data cand aceste infomatii din trecutul lui Arnon Milchan ies la iveala. In urma cu doi ani a fost publicata cartea „Confidential: The Life of Secret Agent Turned Hollywood Tycoon Arnon Milchan” scrisa de Meir Doron si Joseph Gelman.

Despre Mădălina Elena Stanciu

Vezi și

Vaccinurile pot fi considerate cauza unor afecțiuni medicale fără dovezi științifice, după un verdict al Curții Europene de Justiție

Curtea Europeană de Justiție a decis, miercuri, că instanțele pot considera vaccinurile drept cauze ale …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *