Home / Politica si... / Criza / Sentințe dure pentru liderul Frăției Musulmane și membrii organizației egiptene

Sentințe dure pentru liderul Frăției Musulmane și membrii organizației egiptene

egipt_fratia_musulmana_mohamed_badieUn tribunal egiptean l-a condamnat pe Mohamed Badie, liderul Frăţiei Musulmane, la închisoare pe viaţă, după ce acesta a fost găsit vinovat în urma actelor de violenţă ce au avut loc anul trecut, după ce armata l-a destituit din funcție pe preşedintele islamist Mohamed Morsi, relatează Reuters.

Badie, care a fost condamnat alături de alți 36 de membri ai Frăției pentru aceeași faptă, este pasibil de pedeapsa cu moartea în alte două procese. Toți cei 37 de acuzați sunt judecați pentru blocarea unui drum principal din Cairo în timpu protestelor izbucnite după înlăturarea președintelui Morsi de către armată, pe 3 iulie 2013.

De asemenea, tribunalul egiptean a menținut pedeapsa cu moartea a 10 alți lideri și suporteri ai Frăției Musulmane, dintre care 8 au fost judecați în absență. Printre condamnații la moarte în absență se numără Abdul Rahman al-Barr, un discipol și membru al Consiliului de Înrumare al Frăției Musulmane, precum și Mohamed Abdel-Masqoud, un predicator și suporter al organizației care a fugit în Qatar după destituirea lui Morsi. Un alt membru important al Frăției, Mohamed el-Beltagy, precum și alți foști ministri ai adminitrației Morsi au fost condamnați la închisoare pe viață.

Autorităţile egiptene au arestat câteva mii de protestatari și a ucis mai multe sute de membri și suporteri ai Frăţiei Musulmane, pe care i-a acuzat de instigare la acte de violenţă. Badie şi aproximativ 200 de membri ai Frăţiei au fost găsiţi vinovaţi după ce în urma unor proteste de stradă un ofiţer al poliţiei şi-a pierdut viaţa. Condamnările au produs indignare în rândul guvernelor occidentale şi în cadrul organizaţiilor pentru protejarea drepturilor omului.

 

Despre PoliticALL

Vezi și

Primul an al administrației Biden: între realizări și promisiuni neîndeplinite

Material realizat de Loredana Florescu Președintele american Joe Biden a încheiat un an de la …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *