Home / Politica si... / Criza / Salah Abdeslam, principalul suspect al organizării atentatelor din noiembrie 2015 de la Paris, a fost rănit și reținut după un schimb de focuri în apropiere de Bruxelles

Salah Abdeslam, principalul suspect al organizării atentatelor din noiembrie 2015 de la Paris, a fost rănit și reținut după un schimb de focuri în apropiere de Bruxelles

Principalul suspect al atentatelor terorist din Paris, din noiembrie 2015, Salah Abdeslam, a fost reținut după ce a fost rănit într-un schimb de focuri după un raid al poliției belgiene în regiunea Molenbeek, din împrejurimile Bruxelles-ului, au anuțat surse ale presei belgiene, potrivit The Guardian.

Președintele francez Francois Hollande a afirmat că o operațiune este în desfășurare în Bruxelles, în legătură cu atentatele teroriste de la Paris, însă nu a putut confirma anterior dacă Abdeslam a fost rănit sau reținut. Mai multe focuri de armă și explozii au fost auzite în zona Molenbeek. Anterior, procurorul federal belgian Eric Van der Sypt a confirmat că amprentele lui Abdeslam au fost găsite într-un apartament care a fost percheziționat în zona Forest din Bruxelles, marți.

Abdeslam, un cetățean francez de 26 de ani care a copilărit în Bruxelles, a fugit din Paris în Belgia după atentatele din 13 noiembrie din capitala Franței, în urma cărora 130 de persoane și-au pierdut viața. Potrivit autorităților, acesta este considerat unul dintre organizatorii principali ai atacurilor.

 

Despre Adrian Călugăru

Vezi și

Conflictul din Ucraina intră în cea de-a treia zi de confruntări

Ziua de 25 februarie 2022, cunoscută și drept a doua zi de la invadarea teritoriului …