Home / Politica si... / Afaceri / Președintele Rezervei Federale: „Tensiunile geopolitice și situaţia pieței imobiliare – riscuri economice majore”

Președintele Rezervei Federale: „Tensiunile geopolitice și situaţia pieței imobiliare – riscuri economice majore”

janet_yellen_rezerva_federala_suaTensiunile geopolitice și piața imobiliară în scădere trebuie urmărite cu mare atenție în Statele Unite deoarece pot submina creşterea economiei americane, potrivit lui Janet Yellen, şefa Rezervei Federale, scrie Reuters.

În depoziția depusă în fața membrilor Congresului American, Yellen și-a menținut opinia conform căreia economia americană trebuie susținută în continuare.

Situația din Ucraina reprezintă un risc potențial pentru economia americană, dar la fel și stagnarea din piața imobiliară. „Ratele ipotecilor au crescut în ultimele luni. Totuși, sunt foarte scăzute în comparație cu standardele anterioare, așa că așteptăm un reviriment al pieței imobiliarelor”, a declarat Yellen.

Banca Centrală a redus achiziţiile lunare de obligațiuni cu 10 miliarde de dolari, menținând ideea de a termina programul de stimulus financiar până la sfârșitul anului, dar în raportul prezentat de către președintele Rezervei, economia americană trebuie să beneficieze de dobânzi minimale pentru o perioadă considerabilă de timp pentru a se repune pe picioare.

Alte motive de îngrijoare de îngrijorare sunt rata șomajului și creșterea prea lentă a salariilor reale, precum și slujbele cu jumătate de normă, dar, în general, situația pare optimistă pentru creșteri economice în acest an.

Despre Traian Ionescu

Vezi și

Breaking News: Atac armat la o stație de metrou din New York

Un atac armat a avut loc la o stație de metrou din Brooklyn, New York, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *