Home / GeopoliticALL / Europa / Scăderea numărului de credincioşi îi determină pe catolici să sporească numărul exorciştilor

Scăderea numărului de credincioşi îi determină pe catolici să sporească numărul exorciştilor

o-VIRGINIA-WOMEN-ORDAINED-CATHOLIC-PRIESTS-facebookDeclinul credințelor religioase în vest și creșterea secularismului reprezintă o poartă deschisă pentru magia neagră, satanism și credințe oculte, susțin organizatorii unei conferinţe care a avut loc la Roma și a avut ca și temă exorcismul, informează The Telegraph.

Conferința, care a durat 6 zile, a avut ca scop antrenarea a peste 200 de preoți romano-catolici din peste 30 de țări în modalități de alungare a diavolului din oamenii ce cred că sunt posedați de acesta.

Conferința “Exorcism și rugăciune pentru eliberarea atras nu doar preoți ci și psihiatri, sociologi, medici și criminaliști în cadrul a ceea ce Biserica numește o viziune multi-disciplinară asupra exorcizării.

Giuseppe Ferrari, unul dintre specialiștii grupului de cercetare catolică ce a organizat conferința, GRIS, susține că există o necesitate tot mai mare în ceea ce privește preoții specializați în exorcizări datorită numărului tot mai sporit de persoane tentate să ia în neserios magia neagră, păgânismul și ocultul.“Trăim într-o societate deziluzionată, o lume  secularizată ce crede că se emancipează, însă atunci când se renunță la religie se deschide calea către superstiție și iraționalism. Abandonarea religiei îi îndeamnă pe oameni să își pună întrebări cu privire la existența răului și originile sale”.

Există aproximativ 250 de preoți specializați în exorcizări pe întinsul Italiei, însă organizatorii conferinței susțin că cererea e mult mai mare.“Numai în cadrul diocezelor din Roma o treime din cerințele enoriașilor sunt legate de exorcizări “, a declarat  Fr Cesar Truqui, preot și exorcist din Elveția, membru al ordinului catolic Legionarii lui Christos,“…explorarea temelor legate de posedarea demonică nu are ca și scop crearea unei paranoii generale ci mai degrabă crearea unei conștientizări în rândul oamenilor cu privire la prezența răului și la pericolul posedării. Se întâmplă rar, e adevărat, dar poți lupta împotriva răului cu Dumnezeu de partea ta prin rugăciune și devotament “,a declarat acesta pentru Vatican Radio.

Posedările demonice se manifestă prin emiterea unor sunete de neînțeles, tremurat incontrolabil, automutilarea cu diverse obiecte, potrivit celor ce cred în acest fenomen. Papa Francisc a făcut adesea aluzii la Diavol în predicile și adresările sale de când a fost ales ca și succesor al Papei Benedict al XVI-lea, în martie anul trecut. În predica sa de săptămâna trecută acesta a declarat că Diavolul s-a aflat în spatele persecuțiilor martirilor creștine ce au fost uciși pentru credința lor și că lupta dintre Bine și Rău este constantă și continuă.

Despre Marilena Veronica Ene

Vezi și

Vaccinurile pot fi considerate cauza unor afecțiuni medicale fără dovezi științifice, după un verdict al Curții Europene de Justiție

Curtea Europeană de Justiție a decis, miercuri, că instanțele pot considera vaccinurile drept cauze ale …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *