Home / GeopoliticALL / Ochelarii “Google Glass”: cum să faci poze cât ai clipi din ochi

Ochelarii “Google Glass”: cum să faci poze cât ai clipi din ochi

De curând, Google a lansat o noua îmbunătățire pentru Google Glass ce permite imortalizarea oricărui moment doar dintr-o clipire a ochiului, relatează BBC.

Google afirmă ca această nouă metodă de a face poze este mult mai rapidă decât antecedentele încercări, prin buton sau comandă vocală.

Noua versiune, numită XE12, permite utilizatorilor să încarce videoclipuri pe YouTube .

Într-o postare pe blog, Google a afirmat că această nouă îmbunătățire ar putea avea și alte ramificații. Ei atrag atenția spre un viitor în care am putea plăti doar făcând cu ochiul la casa de marcat sau să căutăm instrucțiunile pentru o rețetă de gătit doar făcând cu ochiul la o carte de bucate.

Cu toate astea, au apărut semne de întrebare in legătură cu spațiul personal al individului. Faptul că o persoană poate face poze fără ca cineva să își dea seama ridică mari semne de întrebare. Mulți cred că va fi imposibil să existe intimitate odată ce bunuri precum Google Glass ajung răspândite în masă.

Manoj Menon, director la firma de consultanță Frost & Sullivan afirmă că posibilitățile pentru astfel de tehnologii sunt aproape nelimitate. Cu toate astea el își exprimă îngrijorarea și consideră că trebuie impuse limite legale pentru astfel de produse ce pot invada cu ușurință intimitatea unei persoane.

Pe lângă aceste îngrijorări, există bineînțeles estimări in legătură cu profitul pe care tehnologiile portabile gen Google Glass le vor atinge. Estimările variază destul de mult: Juniper Research estimează că se vor atinge vânzări de 19 miliarde de dolari pentru anul viitor, o creștere semnificativă de la cei 1,4 miliarde de dolari obținuți anul acesta. Analiști ai băncii Credit Suisse au așteptări mai mari: ei au estimat creșterea la 50 de miliarde de dolari. Pe de altă parte firma de cercetări Gartner a preconizat un profit de numai 10 miliarde $ pană în 2016.

Însă Google Glass este numai una din invențiile portabile lansate de curând. Un număr de companii mari au lansat diverse dispozitive cu funcții variate. În octombrie, firma Nike a pus pe piață o banderolă de mână ce măsoară activitatea fizică a purtătorului, iar cu o lună mai devreme, Samsung a dezvăluit un nou ceas digital ce poate fi folosit pentru apeluri telefonice, cat şi pentru a rula diferite aplicații. De asemenea, firma japoneză de telefoane mobile NTT Docomo a prezentat o pereche de ochelari ce poate traduce meniuri suprapunând o imagine cu textul tradus peste cel in limba străină.

Despre Adrian Florin Bojedariu

Vezi și

Breaking News: Atac armat la o stație de metrou din New York

Un atac armat a avut loc la o stație de metrou din Brooklyn, New York, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *