Home / Politica si... / Afaceri / Ayatollahul Iranului isi securizeaza imperiul financiar

Ayatollahul Iranului isi securizeaza imperiul financiar

Grand_Ayatollah_Ali_Khamenei,Fundatia Barakat, organizatia de caritate ce face parte din imperiul financiar (Setad Ejraiye Farmane Hazrate Emam) controlat de liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, va fi condusa de un barbat implicat in confiscarea a mii de proprietati de la cetatenii iranineni, informeaza Reuters.

Fundatia, care deruleaza proiecte de dezvoltare economica in zonele rurale si are participatii in industria farmaceutica a tarii, va fi condusa de Aref Norozi, fost sef al diviziei de real-estate al Sedat-ului.

Potrivit agentiei IRNA, organizatia Barakat a fost infiintata la ordinul ayatollahului, iar conform declaratiilor unui reprezentant al Sedat-ului, in ultimii cinci ani, peste 1,6 miliarde de dolari au fost investiti in proiectele de dezvoltare ale fundatiei, ce includ construirea de scoli, drumuri, locuinte, moschei, precum si furnizarea de apa si energie electrica.

Reuters a publicat recent o serie de anchete in care detaliaza modul in care Sedat-ul a devenit una dintre cele mai puternice institutii din Iran prin confiscarea sistematica si vanzarea a mii de proprietati apartinand cetatenilor de rand. Prin intermediul acestui imperiu, ayatollahul Khamenei are la dispozitie resurse financiare estimate de jurnalistii britanici, la peste 95 de miliarde de dolari.

Ca raspuns la publicarea acestor informatii, IRNA a acuzat agentia Reuters de dezinformare si de intentia de a submina increderea cetatenilor in institutile publice ale Iranului.

Despre Mădălina Elena Stanciu

Vezi și

Vaccinurile pot fi considerate cauza unor afecțiuni medicale fără dovezi științifice, după un verdict al Curții Europene de Justiție

Curtea Europeană de Justiție a decis, miercuri, că instanțele pot considera vaccinurile drept cauze ale …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *