Home / GeopoliticALL / NASA trimite de urgenţă un echipaj în spaţiu pentru lucrări la Staţia Spaţială Internaţională

NASA trimite de urgenţă un echipaj în spaţiu pentru lucrări la Staţia Spaţială Internaţională

astronautii-ar-vrea-sa-joace-jocuri-video-cum-merge-netul-pe-statia-spatiala_size1NASA va trimite un echipaj de urgenta, in spatiu pentru efectuarea lucrarilor de reparatie la linia de racire a Statiei Spatiale Internationale, informeaza BBC.

Pentru lucrarile de inlocuire a modulului de pompa defecta va fi nevoie de doi astronauti ce vor efectua trei iesiri in spatiu, prima iesire fiind programata duminica.

Reprezentantii NASA au declarat ca aproximativ jumatate din sistemul de racire s-a inchis automat saptamana trecuta din cauza defectiunilor. Pompa ce urmeaza sa fie inlocuita este legata direct la una dintre cele doua bucle de racire ale statiei, ce pastreaza atat echipamentele interne cat si cele externe la temperaturi scazute. Potrivit BBC ar exsista o defectiune si la supapa de reglare a debitului in interiorul pompei.

Astronautul Rick Mastracchio a postat aceasta imagine din interiorul modulului Quest, sasul principal al ISS prin care se poate iesi in spatiu, marti, pe contul sau de Twitter.
Astronautul Rick Mastracchio a postat aceasta imagine din interiorul modulului Quest, sasul principal al ISS prin care se poate iesi in spatiu, marti, pe contul sau de Twitter.

Deplasarea in spatiu pentru efectuarea acestor lucrari de reparatii au prioritate  fata de lansarea navei de aprovizionare, din statul Virginia, lansare amanata pentru ianuarie 2014.

Fiecare deplasare ce va fi efectuata in spatiu este programata sa dureze sase ore si jumatate, intreaga operatiune urmand sa fie difuzata pe canalul de televiziune Nasa TV.

Desi nu au fost nicio clipa in pericol, echipajele aflate pe Statia Spatiala Internationala au mutat anumite sisteme electrice de pe a doua bucla, iar o parte din sistemele non-critice au fost oprite in interiorul nodului Harmony si a laboratoarelor Kibo si Columbus, in timp ce inginerii au incercat sa afle ce a cauzat aceasta si cum poate fi rezolvata.

Despre Simona Andreea Ion

Vezi și

Vaccinurile pot fi considerate cauza unor afecțiuni medicale fără dovezi științifice, după un verdict al Curții Europene de Justiție

Curtea Europeană de Justiție a decis, miercuri, că instanțele pot considera vaccinurile drept cauze ale …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *