Home / Politica si... / Criza / Ministrul danez al Agriculturii demisionează pe fondul scandalului uciderii în masă a nurcilor

Ministrul danez al Agriculturii demisionează pe fondul scandalului uciderii în masă a nurcilor

Ministrul danez al agriculturii, Morgens Jensen, și-a anunțat miercuri demisia după ce a fost supus unor presiuni majore ca urmare a deciziei sacrificării populației de nurci, din cauza temerii transmiterii noului coronavirus de la acestea la om, relatează Politico.

Tensiunile s-au intensificat după s-a decoperit că guvernul minioritar al Social Democraților a anunțat sacrificarea a 17 milioane de nurci pe 4 noiembrie, fără ca această decizie să aibă baza legală.

Danemarca a recurs la sacrificarea tuturor nurcilor, crescute pentru blana lor, din cauza temerilor că o versiune modificată a noului coronavirus ar putea trece de la nurci la oameni, punând în pericol eficacitatea noilor vaccinuri. 

Guvernul a ajuns la un consens cu celelalte partide parlamentare la ședința de marți pentru crearea unei baze legale retroactive, însă contestatarii acestei inițiative au afirmat că Jensen s-a comportat neconstituțional. 

Mai mult, Jensen a declarat că își dă demisia deoarece nu mai deține susținerea majorității partidelor parlamentare din Danemarca. 

,,Aș dori să exprim faptul că este evident că ministerul condus de mine, în parteneriat cu guvernul, a comis o greșeală în privința anunțării deciziei de a ucide toate nurcile din Danemarca. Mi-am mai cerut scuze. O fac din nou și îmi asum toată responsabilitatea’’, a mai afirmat acesta. 

Despre Anca-Maria Barbu

Vezi și

Breaking News: Atac armat la o stație de metrou din New York

Un atac armat a avut loc la o stație de metrou din Brooklyn, New York, …