Home / Politica si... / Afaceri / Macao, capitala jocurilor de noroc a lumii, depășește Elveția la PIB-ul pe cap de locuitor

Macao, capitala jocurilor de noroc a lumii, depășește Elveția la PIB-ul pe cap de locuitor

macaoMacao, capitala jocurilor de noroc din China a depășit Elveția, devenind al patrulea cel mai bogat teritoriu din lume, ca venit pe persoană, conform Băncii Mondiale. Numărul mare de turiști și jucătorii veniți din restul Chinei au contribuit la creșterea produsul intern brut pe cap de locuitor al fostei colonii portugheze cu 18% față de 2013, la 53,227 de dolari, potrivit The Guardian.

Macao a depășit Elveția, unde PIB-ul a crescut cu 2% la 46,946 de dolari. Pe primele trei locuri se află Luxemburg, Norvegia și Qatar, care își păstrează locurile de anul trecut, la fel ca și Marea Britanie care are ramane pe locul 21 în acest clasament. Statele Unite ocupă locul zece în topul realizat de Banca Mondială cu un PIB de 30,979 dolari.

Macao este singurul loc din China unde jocurile de noroc sunt legale, iar veniturile încasate le întrec pe cele din Las Vegas. Aproximativ 17 milioane de turiști din China au vizitat Macao anul trecut, în creștere față de doar 800.000 în 1999. Jumătate dintre aceștia petrec doar 24 de ore în orașul tuturor posibilităților, iar banii pe care îi pariază sunt în medie 60 de dolari. Cu toate acestea, oficialii guvernamentali, care sunt și șefi de cazinou și investesc în stațiuni de lux, mall-uri pentru a transforma zona într-o destinație de familie.

Macao este una dintre cele mai vechi colonii europene din China. Guvernul portughez a transferat Republicii Populare Chineze suveranitatea asupra acestei regiuni în 1999 și este momentan condusă ca o Regiune Administrativă Specială a Republicii Populare Chineze. Macao este sediul a 30 de cazinouri, inclusiv cel mai mare din lume, Venetian Macao, care se estimează că este vizitat de 120.000 de turiști doar în perioada Crăciunului.

Regiunea beneficiază de prosperitatea clasei mijlocii, în timp ce bogația și influența celei de-a doua economii a lumii continuă să creascp și să amenințe supremația celei americane.

Despre Marina Isabella Pirnea

Vezi și

Breaking News: Atac armat la o stație de metrou din New York

Un atac armat a avut loc la o stație de metrou din Brooklyn, New York, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *