Home / Politica si... / Afaceri / Japonia si America Latina, posibili aliați economici după vizita premierului Shinzo Abe în regiune

Japonia si America Latina, posibili aliați economici după vizita premierului Shinzo Abe în regiune

Reuters informează că prim ministrul Japoniei Shinzo Abe s-a declarat la sfârșitul săptămânii trecute în favoarea intensificării colaborării cu America Latină, pentru a îmbunătăți fluxurile comerciale dintre cele două țări.

Abe a detaliat propunerea economică  în cadrul întâlnirii sale de la Sao Paulo cu principalii oameni de afaceri din Brazilia.

Oficialul de la Tokyo, care în ultimele zile a vizitat alte cinci state din America Latină, dorește să pună bazele unei cooperări economice de lunga durată.

De asemenea, Abe a grăbit  negocierile cu Columbia, în încercarea de a intensifica schimburile economice cu statele ce dețin porturi la Oceanul Pacific.

”Sper ca vizita mea în America Latină să deschidă un nou capitol în relațiile dintre Japonia și această regiune”, a declarat oficialul.

În ultima perioadă, unele dintre cele mai mari economii ale lumii, precum Mexic și Brazilia, și-au întors fața către America Latină, unde creșterea economică a generat o clasă de mijloc bogată și afaceri prospere.

Japonia este în competiție cu China și Rusia pentru a câștiga acces la resursele energetice și minerale, într-o perioadă în care ele au devenit aproape inaccesibile în această zonă.

Despre Cristina Merticaru

Vezi și

Primul an al administrației Biden: între realizări și promisiuni neîndeplinite

Material realizat de Loredana Florescu Președintele american Joe Biden a încheiat un an de la …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *