Home / GeopoliticALL / Africa / Visul preşedintei Uniunii Africane: “În 50 de ani, Africa va fi o federaţie de state şi un important centru al lumii”

Visul preşedintei Uniunii Africane: “În 50 de ani, Africa va fi o federaţie de state şi un important centru al lumii”

Preşedinta Uniunii Africane, Nkosazana Dlamini-Zuma susţine că, în următorii 50 de ani, Africa va deveni un centru major pentru dezvoltarea liniilor ferate de mare viteză, industriei spaţiale sau trendurilor in domenii de la modă până la diplomaţie, scrie The Guardian.

Discursul, formulat ca o scrisoare adresată unui prieten imaginar, prevede un viitor în care Uniunea Africană este înlocuită de o Confederație de State Africane. Ea descrie un viitor în care  Rwanda, Egipt, Nigeria și Kenya devin lidere în domeniul informaticii în Africa, dispunând de zone similare cu Silicon Valley din America iar Congo, Angola și Zambia vor deveni importante centre de producție.

În viziunea lui Dlamini-Zuma, care este şi ministrul Afacerilor Interne din Africa de Sud, “Continentul negru” va deveni lider mondial în utilizarea de energie regenerabilă, eliminând conflictele bazate pe obținerea de resurse precum cărbunele și petrolul. Dlamini-Zuma vorbește de asemenea despre deschiderea unei agenții spațiale Africane, extinderea unei rețele de telecomunicații la nivel continental și un sistem de transport similar cu căile ferate de mare viteză din Europa, cunoscute drept InterRail.

Totodată, aceasta prevede înlocuirea limbilor engleză, franceză și portugheză cu swahili ca limbă națională în afaceri și politică. În domeniul cultural, aceasta susține că orașul Kinshasa va deveni noua capitală a modei internaționale, detronând Paris și Milan, iar Accra va întrece Brussels în domeniul ciocolatei de calitate. 

Despre Adrian Florin Bojedariu

Vezi și

Breaking News: Atac armat la o stație de metrou din New York

Un atac armat a avut loc la o stație de metrou din Brooklyn, New York, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *