Home / Politica si... / Drepturi / Bătălia legalizării cuplurilor gay din SUA aduce în prim-plan situația copiilor

Bătălia legalizării cuplurilor gay din SUA aduce în prim-plan situația copiilor

Statele Unite ale Americii a avut parte de multe procese legate de căsătoriile între persoane de același sex, însă acum perspectivele se schimbă, iar cei care ies în prim-planul dezbaterilor privind legalizarea cuplurilor de același sex sunt copiii, scrie Reuters.

În 2006, tribunalele din New York și Washington interziceau căsătoriile între gay. Unul din argumentele acestor state era că un copil crescut de un cuplu de același sex ar putea să aibă deficiențe. ,,Un copil beneficiază dacă are în fața ochilor ca model, atât un bărbat cât și o femeie” declara tribunalul din New York.

Cazul care a schimbat perspectiva opiniei publice este acela dintre Statele Unite versus Windsor, în urma căruia Curtea Supremă a hotărât că nu este constituțional ca termenul de căsătorie” să fie încadrat doar la persoane heterosexuale. Astfel, beneficiile federale pentru cei căsătoriți sunt acordate și cuplurilor de același sex. Judecătorul Anthony Kennedy, un conservator moderat numit în funcție de fostul președinte Ronald Reagan, a hotărât printr-un verdict că neacordarea acestor drepturi reprezintă o ”umilință” pentru mii de copii ale acestor cupluri.

Acest moment a fost speculat de susținătorii căsătoriilor între persoane de același sex. Astfel, de unde o dată nu se aducea vorba despre ei, acum copiii sunt aduși în centrul atenției. Avocații au căutat cupluri de același sex care au copii și le-au folosit mărturiile video pentru cazuri în tribunal. Apelând la inocența și sinceritatea lor, efectul pe care tinerii îl au asupra opiniei publice a fost puternic.

Căsătoriile între gay sunt încă interzise în 31 din 50 de state. De la cazul Windsor însă, aproape  toate din cele 20 de cazuri s-au încheiat cu un verdict favorabil căsătoriilor între persoane de același sex. Judecătorii declară că științific, nu există niciun argument care să demonstreze un efect negativ asupra copiilor. Judecătorul Carlos Lucero a scris că oponenții căsătoriilor între persoane de același sex pot cel mult să spună că ”știința socială nu este stabilă”.

Despre PoliticALL

Vezi și

Primul an al administrației Biden: între realizări și promisiuni neîndeplinite

Material realizat de Loredana Florescu Președintele american Joe Biden a încheiat un an de la …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *