Home / Politica si... / Afaceri / China depăşeşte SUA şi devine cea mai mare putere comercială a lumii

China depăşeşte SUA şi devine cea mai mare putere comercială a lumii

port-shipping-containers În anul 2013, China a depășit SUA la nivel comercial, un pas marcant pentru dezvoltarea economică a ţării. Beijingul a depășit suma de 4 trilioane de dolari în venituri provenite din comerț, ca urmare a unei creșteri de 7,9% a economiei, relatează The Guardian.

Zheng Yuesheng, purtător de cuvânt al administraţiei vămilor din China, a declarat că momentul reprezintă un fapt istoric pentru țara sa. China era deja cea mai mare exportatoare de produse încă din 2009.

De asemenea, Stan Shamu, un analist de piață chinez a explicat mai în amănunt ce a permis Chinei să ajungă la o asemenea sumă. Acesta atribuie cei peste 4 trilioane importurilor care au crescut cu 8,3%, depășind previziunile anterioare, situate la un nivel de 5%. Însă această reușită ar fi putut fi pusă în pericol de exporturi, care au ajuns abia la 4,3%, cu aproape un procent sub niveul predicţionat de 5%.

Cu toate astea există speculații că cifrele nu ar fi tocmai corecte. Există zvonuri conform cărora, firmele din China ar fi dat rapoarte incorecte cu scopul de a aduce mai mulți bani în țară. Însă analiștii susțin că o serie de investigații au redus riscul unui astfel de comportament, astfel încât, în prezent, cifrele sunt considerate corecte.

Despre Adrian Florin Bojedariu

Vezi și

Breaking News: Atac armat la o stație de metrou din New York

Un atac armat a avut loc la o stație de metrou din Brooklyn, New York, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *