Home / Politica si... / Alegeri / Beijingul discută soarta politică a Hong Kong-ului sub presiunea protestatarilor

Beijingul discută soarta politică a Hong Kong-ului sub presiunea protestatarilor

Liderii de la Beijing discută în această săptămână o serie de prevederi privind viitorul politic al Hong Kong-ului, fosta colonie britanică revenită sub jurisdicția Chinei în 1999, relatează BBC.

Locuitorii din Hong Kong au cerut autorităților să-și aleagă propria conducere, prin vot popular, fapt care va avea loc în 2017. Alegătorii au continuat însă presiunile asupra decidenților, în contextul în care candidații ar urma să fie validați de un Comitet despre care se crede că ar putea fi alcătuit din figuri care simpatizează cu politicile de la Beijing și care, astfel, ar putea permite doar anumitor candidați să participe la un simulacru de alegeri libere.

Între timp, asociațiile pro-democratice au amenințat cu proteste de stradă în cazul în are negocierile nu aduc rezultatele așteptate. În acest context, mișcarea Ocuppy Central susține că va strânge 10.000 în districtul de afaceri al teritoriului.

Viitorul Hong Kong-ului va fi decis la întâlnirea parlamentară a Chinei din această săptămână și se așteaptă ca răspunsul să fie anunțat undeva în preajma zilei de sâmbătă. Indicii din partea People’s Daily, un cotidian comunist, sugerează că dorințele cetățenilor din sud nu vor fi îndeplinite. De asemenea, oficialii au declarat că următorul lider va trebui să fie un patriot și să nu se opună intereselor centrale de la Beijing.

Despre PoliticALL

Vezi și

Breaking News: Atac armat la o stație de metrou din New York

Un atac armat a avut loc la o stație de metrou din Brooklyn, New York, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *