Home / GeopoliticALL / Europa / Cele mai vulnerabile persoane din Regatul Unit au prioritate la vaccinul pentru coronavirus

Cele mai vulnerabile persoane din Regatul Unit au prioritate la vaccinul pentru coronavirus

Articol redactat de Mihai Boș

Persoanele de peste 18 ani cu risc ridicat de infectare cu noul coronavirus din cauza problemelor de sănătate au aceeași prioritate ca cei trecuți de 70 de ani la vaccinul pentru Covid-19 în Marea Britanie, informează The Guardian.

Decizia autorităților înseamnă că oamenii cu probleme ale sistemului circulator, cancer osos sau pulmonar, insuficiență renală cronică sau sindromul Down sunt considerați prioritari. 

Lista actualizată, întocmită de Agenția de Reglementare a Medicamentelor și Produselor Medicale, include și condițiile ca persoanelor de 18 până la 65 de ani să li se ofere prioritate. Aceasta cuprinde persoanele diagnosticate cu diabet, afecțiuni cardiace cronice și obezitate morbidă.

Ghidul provizoriu, avizat de Comitetul de Vaccinare și Imunizare, spune că ordinea priorităților ar trebui să fie următoarea: cei peste 80 ani, lucrătorii din domeniul medical și social; cei peste 75 ani; cei peste 70 ani și persoanele vulnerabile din punct de vedere clinic, excepție făcând femeile însărcinate și cei sub 18 ani. Lista continuă cu adulții peste 65 ani, adulții cu vârste cuprinse între 18 și 65 ani aflate în categorii de risc, cei peste 60 ani, cei peste 55 ani și oamenii peste 50 ani.

Gemma Peters, directorul executiv al asociației caritabile „Blood Cancer UK” a declarat: „Acestea sunt vești extrem de bune. Acordarea persoanelor cu cancer de sânge a aceluiași nivel de prioritate ca celor peste 70 ani reflectă faptul că ei sunt în mod special vulnerabili la coronavirus”. Petters a adăugat: „Un vaccin poate să nu aibă efect la oamenii cu cancer de sânge, deci vaccinarea persoanelor din jur este o parte esențială din protejarea lor. Suntem foarte recunoscători guvernului că a ascultat vocea oamenilor cu cancer de sânge și cu alte probleme de sănătate”.În prezent, vaccinul Pfizer/BioNTech a fost primul care a trimis datele spre examinare la Agenția de Reglementare a Medicamentelor și Produselor Medicale pentru a fi aprobat în Marea Britanie.

Despre PoliticALL

Vezi și

Taiwan – importanța strategică a unui teritoriu insular nerecunoscut global

Conflictul început de liderii Rusiei în Ucraina a determinat analiștii politici să își îndrepte atenția, …