Home / GeopoliticALL / Canada interzice exportul masiv de medicamente în SUA

Canada interzice exportul masiv de medicamente în SUA

Articol redactat de Oana Florea

Canada a interzis exportul unor medicamente pentru a preveni o posibilă criză internă de aprovizionare, ca răspuns la măsurile luate de Statele Unite, care permit importul de medicamente canadiene pentru ca americanii să beneficieze de acestea la prețuri mai mici, relatează BBC.

Cu toate că prețul medicamentelor din Canada este mai mare decât în alte țări, acesta este mai accesibil decât în Statele Unite. Producătorii de medicamente canadieni avertizează că măsurile adoptate de președintele Donald Trump ar putea cauza o criză pe piața internă, pandemia crescând cererea pentru anumite medicamente.

Ministrul sănătății din Canada a declarat că de acum companiile vor fi obligate să ofere informații despre aprovizionările curente și să anunțe în prealabil cu 24 de ore existența unei posibile crize sanitare. Declarația ministrului sănătății canadian arată că 68% din medicamentele țării provin din străinătate punând accentul pe necesitatea aprovizionării continue.

Donald Trump a semnat în iulie un ordin executiv care permite importul legal al medicamentelor mai ieftine din Canada. O lună mai târziu, prim-ministrul canadian  Justin Trudeau a declarat că este bucuros să contribuie la  aprovizionarea cu medicamente al altor națiuni, însă prioritatea sa este protejarea nevoilor canadienilor.

Politicienii americani, inclusiv Donald Trump, companiile de asigurări și pacienții au criticat dur producătorii de medicamente pentru costurile ridicate ale noilor medicamente și pentru scumpirea unora existente deja pe piață.

Și președintele nou ales american, Joe Biden, a menționat anterior un potențial import al medicamentelor pentru a reduce costurile. 

Despre PoliticALL

Vezi și

Taiwan – importanța strategică a unui teritoriu insular nerecunoscut global

Conflictul început de liderii Rusiei în Ucraina a determinat analiștii politici să își îndrepte atenția, …