Home / GeopoliticALL / Barack Obama: “Cei care neagă schimbările climatice ignoră știința”

Barack Obama: “Cei care neagă schimbările climatice ignoră știința”

Barack_ObamaPreședintele Statelor Unite a declarat că “negarea schimbărilor climatice e ca și cum ai spune că luna e făcută din brânză”, în timp ce a lansat un apel pentru prevenirea încălziriii globale, în timpul unui discurs adresat absolvenților de la Universitatea Irvine, din California, informează The Telegraph.

Obama le-a spus miilor de absolvenți adunați pe Stadionul Angel că în Congres există o serie de indivizi încăpățânați ce refuză automat dovezile științifice, unii crezând că această problemă e ceva trecător, de moment,  iar alții pur și simplu evitând să discute această chestiune.

Obama s-a adresat astfel a peste 8 000 de absolvenți din campusul din regiunea Orange la două săptămâni după ce a lansat un plan controversat ce are ca și scop stoparea surselor de poluare de la centralele producătoare de energie electrică pe bază de cărbuni. Obama a anunțat de asemenea lansarea unui fond competitiv de peste 1 miliard de dolari pentru comunitățile ce au experimentat dezastre naturale, pentru reconstrucție și pregătirea pentru impactul unor condiții meteorologice extreme.

Acesta a descris sistemul politic ca fiind consumat de lucruri mărunte, însă americanii ar trebui să fie determinați să realizeze lucruri mari cum ar fi redresarea schimbărilor climatice, în ciuda opoziției manifestată de Congres.

“O să fie un status-quo încordat datorită oamenilor determinați să vă zădărnicească eforturile pentru schimbare. Vor fi oameni care vă vor spune că nu veți putea face anumite lucruri. Vor fi oameni care vă vor spune ca nici măcar să nu vă mai străduiți. Am trăit și eu astfel de experiențe.
Rar veți întâlni persoane care vă vor spune că problema pe care încercați să o rezolvați pur și simplu nu există. Când președintele Kennedy  a spus că va realiza o misiune pe lună, au fost mulți cei care au spus că nu va reuși. Dar nimeni niciodată nu a ignorat știința. Nu îmi amintesc ca cineva să fi crezut că luna e făcută din brânză. Gândiți-vă că de când voi ați terminat liceul și până acum tot mai puțini americani se află în zone de război. Tot mai mulți americani au asigurare de sănătate, tot mai mulți devin absolvenți de facultate. Au fost create peste 9 milioane de slujbe, sunt tot mai multe state în care ești liber să te căsătorești cu persoana pe care alegi să o iubești. Aceasta este doar o parte din progrseul pe care veţi ajunge să-l vedeţi. Fiți optimiști!”, a declarat preşedintele american în cadrul discursului ţinut în faţa absolvenţilor facultăţii californiene.

Despre Marilena Veronica Ene

Vezi și

Vaccinurile pot fi considerate cauza unor afecțiuni medicale fără dovezi științifice, după un verdict al Curții Europene de Justiție

Curtea Europeană de Justiție a decis, miercuri, că instanțele pot considera vaccinurile drept cauze ale …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *