Home / CulturALL / Azi, dar candva / Azi, dar candva – 4 septembrie

Azi, dar candva – 4 septembrie

4 sept 2006 – A decedat Stephen Robert Irwin (cunoscut ca Steve Irwin), celebru naturalist australian, supranumit “vanatorul de crocodili” datorita emisiunii sale intitulata “The Crocodile Hunter”. A trait mereu inconjurat de serpi si crocodili, dedicandu-si intreaga viata salvarii faunei salbatice din Australia. A devenit o adevarata legenda a curajului, imbinand curiozitatea stiintifica cu spiritul de aventura. Emisiunile sale televizate au fost urmarite de zeci de milioane de telespectatori din toata lumea, cuceriti atat de neprevazutul situatiilor in care se punea, cat si de umorul care il insotea permanent in aventurile sale. Revista People l-a declarat pe Steve cea mai iubita personalitate din lume.

4 sept 1965 – A decedat Albert Schweitzer, Laureat al Premiului Nobel pentru Pace in 1952.

4 sept 1913 – S-a nascut Stanford Moore, chimist american, Laureat al Premiului Nobel pentru Chimie in 1972 impreuna cu Christian Anfinsen si William Stein.

4 sept 1906 – S-a nascut Max Ludwig Henning Delbruck, biolog german, Laureat al Premiului Nobel pentru Medicina in 1969 impreuna cu Alfred Day Hershey si Salvador Luria.

4 sept 1768 – S-a nascut Francois Rene de Chateaubriand, fondatorul romantismului in literatura franceza, membru al Academiei Franceze. “Geniul crestinismului” (1802) sustinea valoarea crestinismului bazat pe atractia poetica si artistica a acestuia. Lucrarea a influentat multi scriitori romantici si i-a adus pretuirea lui Napoleon. Odata cu Restauratia din 1814 a devenit o figura politica majora. Alte opere importante sunt: “Rene” (1805) si “Memorii de dincolo de mormant” (6 volume, 1849-1850).

4 sept 1609 – Navigatorul englez Henry Hudson a descoperit insula Manhattan.

Despre Iulia Zârnovean

Vezi și

Azi, dar candva – 21 noiembrie

21 nov 1694 – S-a nascut Voltaire (pe numele sau adevarat Francois-Marie Arouet), unul dintre …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *