Home / A fost azi în lume / 2021 / Au fost 10 și 11 aprilie în lume- Un soldat ucrainean a fost ucis la granița cu Rusia, Austria a încheiat un acord pentru a achiziționa vaccinul rusesc Sputnik V, iar Marea Britanie depășește 400.000 de administrări ale rapelului într-o zi

Au fost 10 și 11 aprilie în lume- Un soldat ucrainean a fost ucis la granița cu Rusia, Austria a încheiat un acord pentru a achiziționa vaccinul rusesc Sputnik V, iar Marea Britanie depășește 400.000 de administrări ale rapelului într-o zi

Un soldat ucrainean a fost ucis în urma unor focuri de artilerie din partea trupelor militare pro-ruse, informează The Guardian. Armata ucraineană a declarat că un soldat a fost ucis și un altul grav rănit în timpul unor focuri de armă provenite de la separatiștii rebeli pro-ruși, pe fondul intensificării ostilităților în estul țării. Pe baza atacului raportat duminică, Ucraina a declarat că 27 de soldați au fost uciși în regiunea de est anul acesta, mai mult de jumătate din numărul deceselor raportate în cursul anului 2020. Atacurile s-au intensificat în ultimele săptămâni, iar Rusia a instalat trupe militare de-a lungul frontierei cu Ucraina. Moscova neagă acuzațiile occidentale referitoare la trimiterea forței armate pentru susținerea rebelilor din estul Ucrainei, dar oficialii au declarat că armata va interveni dacă Ucraina va încerca să își recupereze teritoriul cu forța. Trupele militare instalate la frontieră au ridicat mari îngrijorări în occident. 

Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, a declarat că negocierile cu Rusia pentru achiziționarea vaccinului împotriva COVID-19, Sputnik V, s-au finalizat, conform Politico. Într-o declarație de presă susținută la o televiziune locală, Kurz a afirmat că discuțiile s-au încheiat, iar Austria va avea posibilitatea de a cumpăra un milion de doze pentru asigurarea suplimentară a campaniei de vaccinare din țară.  Kurz a planificat pentru prima dată acțiunile necesare cumpărării vaccinului la sfârșitul lunii martie, în urma unei discuții telefonice  cu președintele rus, Vladimir Putin.  Agenția Europeană a Medicamentului continuă să efectueze cercetări asupra vaccinului Sputnik V.

Mai mult de 400.000 de doze de rapel al vaccinului  împotriva COVID-19 au fost efectuate în Regatul Unit pentru a patra zi consecutiv, potrivit ultimelor date transmise de guvernul britanic, publicate de BBC News.  Un record al numărului de vaccinări cu cea de a doua doză a fost atins sâmbătă, când au fost efectuate 475.230 de rapeluri, împreună cu 111.109 de vaccinări cu prima doză. Vineri au fost efectuate 450.136 de doze de rapel și 106.878 vaccinări cu prima doză.  În Regatul Unit au fost înregistrate 1.730 de noi infectări în ultimele 24 de ore și alte șapte decese (nu știu dacă aș mai scrie asta) după un număr de 28 de zile de la un test pozitiv. Conform acestor date, Regatul Unit înregistrează cea mai mică rată a deceselor din 14 Septembrie 2020 și până în prezent.  Potrivit datelor transmise de guvern, numărul deceselor cauzate de COVID-19 din ultimele 28 de zile este de 127.087.

Franța a raportat o creștere agresivă a numărului de pacienți internați în unitățile de terapie intensivă și a ratei de decese datorate infectării cu virusul Sars-Cov-2, potrivit Reuters. Datele au arătat că un număr de 5.769 de pacienți cu Covid-19 erau internați la secția de terapie intensivă, în comparație cu datele afișate vineri, când numărul pacienților  internați era 5.757. În ultimele 24 de ore, 227 de persoane au murit în urma infectării cu virusul Sars-Cov-2,  iar numărul deceselor a atins bilanțul de 72.450. 

Yeliseyevsky Food Emporium, un emblematic magazin alimentar din Moscova, se închide după 120 de ani de activitate, relatează BBC News. Supermarketul de pe strada Tverskaya din centrul orașului a fost deschis pentru prima dată în 1901 în timpul Imperiului Rus. Magazinul și-a continuat activitatea în timpul unei revoluții și a supraviețuit confortabil Uniunii Sovietice. Pandemia de COVID-19 împreună cu un acord legal complicat cu privire la vânzarea clădirii au dus la închiderea magazinului. Chiar dacă în trecut a fost plin de viață, în prezent, supermarketul este în mare parte gol, ducând lipsă și de clienți și de produse în inventar. Gleb Prostakov, purtătorul de cuvânt al Yeliseyevsky, a declarat pentru presa locală că magazinul se va închide din cauza unor probleme legale.

Despre PoliticALL

Vezi și

A fost 23 septembrie în lume – Guvernul britanic anunță noi măsuri pentru reducerea taxelor, Consiliul ONU pentru Drepturile Omului a indicat că în Ucraina au fost comise crime împotriva umanității, iar Administrația Biden a anunțat o relaxare a sancțiunilor asupra serviciilor de internet din Iran

Material realizat de Maria Pițigoi Comisia specială a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului a concluzionat …