Home / 2023 / A fost 21 septembrie în lume – Guvernul indian a oprit eliberarea de vize pentru cetățenii canadieni, statul polonez a anunțat că va înceta livrarea de arme către Ucraina, iar președintele Siriei a efectuat prima vizită de stat în China de la debutul războiului civil
Sursa foto: Getty Images

A fost 21 septembrie în lume – Guvernul indian a oprit eliberarea de vize pentru cetățenii canadieni, statul polonez a anunțat că va înceta livrarea de arme către Ucraina, iar președintele Siriei a efectuat prima vizită de stat în China de la debutul războiului civil

Material realizat de Anca Teodora-Maria

Autoritățile din Statele Unite ale Americii au anunțat că vor extinde statutul de protecție temporară pentru aproape 700.000 de migranți venezueleni, conform Al Jazeera. Secretarul pentru securitatea internă, Alejandro Mayorkas, a transmis faptul că decizia a fost luată pe baza instabilității din Venezuela, care le-ar fi făcut întoarcerea în condiții de siguranță mai dificilă. De asemenea, decizia administrației președintelui american, Joe Biden, are la bază avertizările venite din partea republicanilor, cu privire la un nou val de migranți la granița dintre Statele Unite și Mexic.

Regele Charles al III-lea i-a propus președintelui francez Emmanuel Macron un parteneriat franco-britanic pentru sustenabilitate și climă, conform France 24. Cu ocazia vizitei regelui Charles al III-lea în Franța, acesta a făcut apel la unitatea dintre Franța și Regatul Unit și la legăturile politice, istorice și culturale dintre cele două state. Monarhul Regatului Unit, adresându-se camerei superioare a parlamentului francez, a sugerat un parteneriat între cele două state, care ar putea fi aliate în lupta împotriva schimbărilor climatice.

Guvernul indian a anunțat că a oprit eliberarea de vize pentru cetățenii canadieni, conform BBC News. Această acțiune a fost rezultatul tensiunilor tot mai profunde, după ce premierul Canadei, Justin Trudeau, a acuzat autoritățile de la New Delhi că ar fi implicate în asasinarea unui lider al comunității Sikh, pe teritoriul canadian. Statul indian a negat acuzațiile, susținând că statul canadian încearcă să distragă atenția de la faptul că teroriști și extremiști Khalistani se află pe teritoriul său.

Statul polonez a anunțat că va înceta livrarea de arme către Ucraina, conform CNN News. Această decizie a fost motivată de tensiunile dintre cele două state privind interzicerea importului cu cereale ucrainene, care continuă să se intensifice. Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a criticat decizia anumitor state europene de a interzice importurile cu cereale ucrainene. Ministrul de externe polonez, Pawel Jablonski, a condamnat la rândul său declarațiile lui Zelenski, afirmând că Polonia a susținut Ucraina încă din prima zi de război.

Președintele Siriei, Bashar Assad, a efectuat prima vizită în China de la începerea războiului civil în 2011, conform Deutsche Welle. Vizita a venit pe fondul extinderii influenței statului chinez în Orientul Mijlociu. Autoritățile chineze au oferit suport diplomatic regimului lui Assad, putând juca un rol important în reconstrucția Siriei după război. Conflictul care a debutat în 2011 a ucis mai mult de jumătate de milion de persoane, distrugând sectoare semnificative din infrastructura și industria statului. 

Despre PoliticALL

Vezi și

A fost 24 noiembrie în lume – Compania farmaceutică daneză, Novo Nordisk a semnat un acord oficial cu președintele francez, iar Peste 2.000 de angajați Amazon din Germania au participat la o grevă de Black Friday

Material realizat de Turcu Mihai și Alexandra Filip Guvernul chinez a declarat că cetățenii europeni …