Home / CulturALL / A 6-a ediție a BIEFF aduce între 14 și 20 martie, o selecție de filme de avangardă care invită publicul să asiste la o negociere a granițelor cinemaului
Ediția 2016 a Bucharest International Experimental Film Festival propune o serie de proiecții inedite și totodată de reflecție asupra unor teme puternice, precum activismul prin artă sau confruntarea cu regimurile dictatoriale prin selecția diversificată și programele variate pe lângă competiția oficială a festivalului

A 6-a ediție a BIEFF aduce între 14 și 20 martie, o selecție de filme de avangardă care invită publicul să asiste la o negociere a granițelor cinemaului

În perioada 14-20 martie 2016 va avea loc, la București, cea de-a șasea ediție a Festivalului Internațional de Film Experimental București BIEFF. Centrat pe interesul pentru experimentul în cinema și arta vizuală, BIEFF este un festival dedicat filmelor de avangardă și inovație, care îmbină arta cinematografică și cea vizuală, promovând libertatea totală de creație a artiștilor.

Filmele din cadrul BIEFF reflectă o viziune profund personală asupra realității contemporane, explorând limitele limbajului cinematografic, prin prisma lucrărilor unor artiști, întâlnite mai des în muzee sau galerii de artă și mai rar în cinematografe.

Principalele secțiuni ale ediției BIEFF de anul acesta sunt:

Competiția internațională BIEFF, care va cuprinde șase programe construite în jurul a șase teme menite să intrige și să aprindă imaginația publicului: Digital Dystopias, Journeys Into the Subconscious, Transgressive Bodies, Urban Rituals, The Artist Is Present, Danger Is My Business.

Proiecția eveniment Golden Shorts, în cadrul căreia publicul va avea ocazia să urmărească cele mai bune scurtmetraje ale anului 2015, premiate cu aur în festivalurile de prim rang ale lumii (Cannes, Veneția, Berlin, Clermont-Ferrand).

Programul Films by Visual Artists, dedicat filmelor create exclusiv de artiști vizuali și susținut de celebrul Oberhausen International Short Film Festival.

Programul tematic inedit: You Run Through My Veins, o proiecție dedicată familiei și puterii memoriei, realizat în colaborare cu cu Festivalul Internaţional de Film Rotterdam.

Programul special Quinzaine des Réalisateurs, dedicat cinefililor, care va prezenta un film de excepție din cadrul acestei secțiuni a festivalului de la Cannes.

Bieff 1Programul de film-dans, prezentat pentru al doilea an consecutiv în colaborare cu festivalul Cinedans – Dance on Screen Festival Amsterdam, având tematica Intimacy and Technology.

Secțiunea Experimentat in Romania, care va prezenta cele mai noi provocări ale regizorilor și artiștilor vizuali români de a testa limitele limbajului cinematografic

Publicul tânar care își dorește să se familiarize cu creația experimentală, va avea această ocazie în cadrul proiecțiilor de matineu, reunite sub tema Rebel Without a Cause.

Un număr limitat de abonamente pot fi achiziționate la prețul promoțional de 75 lei, în perioada 1-7 martie (abonamentul include accessul la toate proiecțiile și evenimentele festivalului și catalogul ediției 2016).

Abonamentele pot fi achiziționate online, pe pagina Eventbook , precum și la librăriile partenere: Anthony Frost, Kyralina și Hecate.

Programul complet al festivalului se găsește pe pagina oficială: http://www.bieff.ro/ro/2016/program

Proiecțiile filmelor vor avea loc la Muzeul Țăranului Român și în cinemtograful Elvira Popescu.

Despre Lucia Miron

Vezi și

Azi, dar candva – 26 octombrie

26 oct 1957 – A decedat Nikos Kazantzakis, romancier, dramaturg, poet, traducator si eseist grec, …