Home / Politica si... / Drepturi / 25 de tineri din 5 țări din Estul Europei radiografiază, la București, libertatea de exprimare și a drepturilor omului în presă

25 de tineri din 5 țări din Estul Europei radiografiază, la București, libertatea de exprimare și a drepturilor omului în presă

Erasmus+ logo25 de tineri din România, Bulgaria, Georgia, Turcia și Ucraina participă, între 2 și 8 noiembrie, la București, la proiectul Journalism Week in Southern and Eastern Europe, în cadrul unui proiect Erasmus+ organizat de Asociația Tinerilor Bucureșteni, în parteneriat cu platformele online IQool și PoliticALL.

Evenimentul își propune să ofere un cadru stimulativ pentru cei 25 de participanți în abordarea problematicilor privind libertatea de exprimare și a abordării subiectelor privind drepturile omului în presa statelor din Europa de Sud-Est. De asemenea, desfășurarea ”Journalism Week in SEE” are loc într-o perioadă în care Organizația Națiunilor Unite comemorează, pe 2 noiembrie, Ziua Internațională pentru Stoparea Impunității față de Crimele Comise Împotriva Jurnaliștilor”.

În cadrul celor 7 zile de desfășurare ale proiectului, participanții vor fi integrați într-o serie de discuții și dezbateri privitoare la drepturile omului, la nevoile societății de a fi corect informată, pentru care se pune întrebarea în ce măsură mass-media corespunde cerințelor și nevoilor de informare ale populației?

Printre altele se vor aborda și problematici referitoare la gen, cum ar fi discriminarea, importanța echilibrului și efectele nefaste ale segrăgării rasiale, dar și religioase sau pe alte considerente sociale. Cei 25 de participanți vor realiza la rândul lor o serie de materiale care vor fi postate pe platforma dedicată acestui proiect, cât și pe site-urile partenere.

Ne propunem astfel ca prin acest proiect să derulăm o campanie de conștientizare a situației generale privitor la libertatea presei, drepturile oamenilor de pretutindeni, dar și asupra situației țărilor după căderea blocului comunist, în 1989.

Despre Adrian Călugăru

Vezi și

Vaccinurile pot fi considerate cauza unor afecțiuni medicale fără dovezi științifice, după un verdict al Curții Europene de Justiție

Curtea Europeană de Justiție a decis, miercuri, că instanțele pot considera vaccinurile drept cauze ale …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *