Home / Criza din Ucraina / 16.03 – Evoluția conflictului din Ucraina – LIVE Update

16.03 – Evoluția conflictului din Ucraina – LIVE Update

Update – ora 15:30

Ucraina și Republica Moldova au fost cuplate la rețeaua electrică europeană. Ministrul tranziției ecologice din Franța, Barbara Pompili, a declarat într-o postare pe Twitter că “Ne-am angajat la acest lucru şi l-am realizat” iar reţeaua electrică ucraineană este, din această dimineață,  conectată la reţeaua europeană. De asemenea, Volodimir Zelenski, și-a exprimat, folosind același mijloc de comunicare, recunoștința către statele membre, Comisia Europeană și tuturor celor implicați în această decizie, menționând că, datorită lor, acum avem un singur sistem energetic iar acum, curentul electric din Ucraine circulă către UE, și invers. 

 

Update – ora 10:00

Ambasada Statelor Unite ale Americii la Kiev a declarat că forțele ruse au deschis focul în fața unor persoane care se aflau la coadă pentru a cumpăra pâine în orașul Cernihiv, ucigând zece dintre acestea. 

 

Update – ora 9:15

Serghei Lavrov a sugerat într-un interviu că discuțiile cu oficialii de la Kiev încep să prindă contur, în ciuda continuării conflictului. „Negocierile nu sunt ușoare, din motive evidente”, a declarat acesta pentru RBC News, adăugând că „însă, cu toate acestea, există o oarecare speranță de a ajunge la un compromis.” Reprezentanții Rusiei susțin că anumite părți ale unui posibil acord de pace sunt aproape de a fi stabilite. Cu toate acestea, Lavrov a declarat că există și alte probleme importante de luat în considerare, inclusiv utilizarea limbii ruse în Ucraina și libertatea de exprimare. El a adăugat că Federația Rusă nu vede niciun semn din partea Statelor Unite ale Americii cum că ar fi interesate de soluționarea conflictului în curs.

 

 

Despre PoliticALL

Vezi și

A fost 2 iunie în lume – Mai mulți lideri de stat s-au întrunit la Singapore în cadrul unui summit major, Președintele italian a transmis un mesaj de felicitare cu ocazia împlinirii a 77 de ani de la proclamarea republicii, iar Grupul de state BRICS a solicitat o reechilibrare a ordinii globale care să nu mai fie orientată spre occident

Material realizat de Beatrice Vieru și Eduardo Hanes Președintele Franței, Emmanuel Macron, a vizitat baza …