Home / Criza din Ucraina / 16.03 – Evoluția conflictului din Ucraina – LIVE Update

16.03 – Evoluția conflictului din Ucraina – LIVE Update

Update – ora 15:30

Ucraina și Republica Moldova au fost cuplate la rețeaua electrică europeană. Ministrul tranziției ecologice din Franța, Barbara Pompili, a declarat într-o postare pe Twitter că “Ne-am angajat la acest lucru şi l-am realizat” iar reţeaua electrică ucraineană este, din această dimineață,  conectată la reţeaua europeană. De asemenea, Volodimir Zelenski, și-a exprimat, folosind același mijloc de comunicare, recunoștința către statele membre, Comisia Europeană și tuturor celor implicați în această decizie, menționând că, datorită lor, acum avem un singur sistem energetic iar acum, curentul electric din Ucraine circulă către UE, și invers. 

 

Update – ora 10:00

Ambasada Statelor Unite ale Americii la Kiev a declarat că forțele ruse au deschis focul în fața unor persoane care se aflau la coadă pentru a cumpăra pâine în orașul Cernihiv, ucigând zece dintre acestea. 

 

Update – ora 9:15

Serghei Lavrov a sugerat într-un interviu că discuțiile cu oficialii de la Kiev încep să prindă contur, în ciuda continuării conflictului. „Negocierile nu sunt ușoare, din motive evidente”, a declarat acesta pentru RBC News, adăugând că „însă, cu toate acestea, există o oarecare speranță de a ajunge la un compromis.” Reprezentanții Rusiei susțin că anumite părți ale unui posibil acord de pace sunt aproape de a fi stabilite. Cu toate acestea, Lavrov a declarat că există și alte probleme importante de luat în considerare, inclusiv utilizarea limbii ruse în Ucraina și libertatea de exprimare. El a adăugat că Federația Rusă nu vede niciun semn din partea Statelor Unite ale Americii cum că ar fi interesate de soluționarea conflictului în curs.

 

 

Despre PoliticALL

Vezi și

A fost 9 iulie în lume – Prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, a făcut o vizită în China cu scopul de a găsi soluții pentru a încheia războiul din Ucraina, Procurorii francezi au anunțat că o vor cerceta pe Marie Le Pen în ceea ce privește metodele de finanțare a campaniei prezidențiale din 2022, Bombardamentele Israeliene din orașul Gaza au determinat închiderea forțată a mai multor unități medicale

Material ralizat de Diana Dumitrescu Prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, a făcut o vizită în China …