Home / GeopoliticALL / America Latina / Cuba face apel pentru normalizarea relaţiilor cu SUA

Cuba face apel pentru normalizarea relaţiilor cu SUA

Preşedintele cubanez, Raul Castro, cere normalizarea relaţiilor dintre Cuba şi Statele Unite şi a declarat că doreşte ca cele două ţari să îşî respecte diferenţele, conform BBC.co.uk.

Declaraţiile lui către Raul Castro au fost făcute într-un discurs public survenit în urma întâlnirii dintre Raul Castro şi Barack Obama la ceremonia de comemorare pentru Nelson Mandela la începutul acestei luni.

Raul Castro a confirmat că în decursul anului curent au fost organizate mai multe întâlniri între oficiali cubanezi şi americani în vederea normalizării relaţiilor între cele două ţări. Preşedintele cubanez a declarat că subiectul imigrării a fost unul din subiectele aduse în discuţie, dar şi restabilirea unui sistem poştal se află în temele de discuţii.

Totuşi, Castro a criticat dorinţa americanilor de a presa schimbarea regimului de la Havana şi consideră că singura posibilitate de comunicare între cele două ţări este posibilă doar dacă americanii vor respecta regimul de la Havana. 

“Nu vom cere Statelor Unite să îşi schimbre sistemul politic sau social, dar nici nu vom accepta să negociem asupra situaţiei regimului nostru”, a afirmat preşedintele în faţa adunări legislative cubaneze. Raul Castro, fratele lui Fidel Castro, a preluat puterea în anul 2006 şi de atunci a impus un pachet de reforme economice în societatea cubaneză.

Despre Traian Ionescu

Vezi și

Vaccinurile pot fi considerate cauza unor afecțiuni medicale fără dovezi științifice, după un verdict al Curții Europene de Justiție

Curtea Europeană de Justiție a decis, miercuri, că instanțele pot considera vaccinurile drept cauze ale …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *