Home / Politica si... / Afaceri / ”Viitorul este acum” – Tesla prezintă Model 3, cel mai ieftin autovehicul electric al companiei inovatorului Elon Musk

”Viitorul este acum” – Tesla prezintă Model 3, cel mai ieftin autovehicul electric al companiei inovatorului Elon Musk

Fabricantul de mașini electrice Telsa a prezentat oficial ultimul său produs, botezat Model 3, un autovehicul care se evidențiază prin prețul mult mai scăzut față de celelalte modele produse anterior de compania americană fondată de inovatorul Elon Musk, relatează BBC.

Preț atractiv, dar încă greu accesibil

Elon Musk, care este și directorul executiv al companiei, a declarat că Model 3 este ”cea mai bună mașină din gama sa din punct de vedere al raportului preț-calitate, fie că este vorba de o mașină electrică sau de una cu motor alimentat cu carburant”. Prezentarea noului model electric al companiei americane, mult mai atrăgător datorită prețului comparativ cu cel al autovehiculelor din gama sa produse în prezent, survine într-o perioadă în care guvernele occidentale anunță restricții pentru mașinile care folosesc carburanți clasici. Mai mult, guvernul britanic a anunțat în cursul acestei săptămâni că începând cu 2040 va interzice vânzările mașinilor cu motoare pe benzină sau motorină.

Prețul noului model Tesla începe de la 35.000$ și reprezintă una dintre atracțiile prin care compania încearcă să atragă o cotă de piață cât mai însemnată. Cu toate acestea, Model 3 costă în continuare mai mult decât modelele produse de rivalii săi de pe piața mașinilor electrice sau hibride, modelul electric Nissan Leaf pornind de la 30.680$, iar hibridul Chevrolet Volt de la 34.095$. Cu toate acestea, Model 3 a redus costul autovehiculelor Tesla substanțial, după ce modelele anterioare ”S” și ”X” porneau de la un preț de circa 80.000$.

Producție record planificată

Tesla urmărește să producă 5.000 de unități ale Model 3 pe săptămână pe parcursul acestui an, urmând să crească producția la 10.000 de autovehicule săptămânal în 2018. Până acum, 500.000 de clienți și-au depus depozite pentru a se înscrie pe lista de așteptare a livrării unui Model 3, primele livrări urmând să fie făcute până la sfârșitul anului 2018. Dacă Tesla va reuși să-și atingă obiectivul de producție și să vândă toate modelele, compania lui Elon Musk va depăși ca performanțe în vânzări pe piața din Statele Unite ale Americii producători precum BMW, Mercedes sau Lexus.

”În viitor, viitorul însemnând acum, mașinile vor deveni într-o măsură tot mai mare autonome”, a anunțat exuberantul afacerist și inovator american. Prezentarea Model 3 a fost făcută chiar de acesta, aflat la volanul unui autovehicul în cadrul unei ceremonii organizată la sediul din Fremont, statul California, al fabricii de mașini Tesla. Acesta a mai adăugat că fiecare model Tesla posedă hardware necesar pentru ca autovehiculul să se conducă singur. ”Poți să te uiți la un film, să vorbești cu prietenii, sau să dormi în timp ce te deplasezi unde dorești”, a adăugat Musk.

Bateria electrică a autovehiculului Model 3 are o autonomie de 354 de kilometri, potrivit Tesla. Noul model, mult mai accesibil din punct de vedere al costurilor, reprezintă un pas important pentru compania americană, care s-a confruntat cu reticența atragerii clienților din cauza sumelor mari cu care erau vândute modelele anterioare. Cota de piață a companiei Tesla a atins cifra de 49 de miliarde $ în aprilie. Totodată, Tesla este de așteptat să prezinte în luna septembrie și primul său model de camion propulsat de un motor electric.

VIDEO – Întregul eveniment al lansării oficiale a Model 3 din 28 iulie 2017, de la fabrica Tesla din Fremont, California

 

Despre Adrian Călugăru

Vezi și

A fost 9 iulie în lume – Prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, a făcut o vizită în China cu scopul de a găsi soluții pentru a încheia războiul din Ucraina, Procurorii francezi au anunțat că o vor cerceta pe Marie Le Pen în ceea ce privește metodele de finanțare a campaniei prezidențiale din 2022, Bombardamentele Israeliene din orașul Gaza au determinat închiderea forțată a mai multor unități medicale

Material ralizat de Diana Dumitrescu Prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, a făcut o vizită în China …