Home / GeopoliticALL / America Latina / Trei bărbați au devenit membrii primei ”familii poliamoroase” recunoscute legal în Columbia

Trei bărbați au devenit membrii primei ”familii poliamoroase” recunoscute legal în Columbia

Trei bărbați din Columbia au primit recunoașterea legală potrivit căreia au devenit prima ”familie poliamoroasă” din Columbia, o țară unde căsătoriile dintre persoane de același sex au fost legalizate anul trecut, informează The Telegraph.

”Dorim să ne afirmăm gospodăria, dar și drepturile, deoarece până acum nu aveam o bază legală pentru a ne înregistra ca o familie”, a declarat unul dintre cei trei, actorul Victor Hugo Prada, într-un clip difuzat de media columbiană.

Uniunea îi mai cuprinde pe instructorul de sport John Alejandro Rodriguez și pe jurnalistul Manuel Jose Bermudez, toți cei trei semnând actele în fața unui funcționar al primăriei din Medelin.

Aceștia au devenit astfel membrii unei familii cu drepturi de moștenire, denumită în termeni legali ”familie poliamoroasă”.

Avocatul și activistul pentru drepturile persoanelor gay, German Rincon Perfetti, a declarat că există mai multe uniuni de câte trei persoane în Columbia, însă aceasta este prima care este recunoscută în mod legal.

”Este o recunoaștere a diferitelor tipuri de familii care pot exista”, a declarat acesta citat de Agenția France Presse.

Columbia a devenit în 2016 cel de-al patrulea stat din America de Sud care a legiferat definitiv căsătoriile între persoane de același sex, după Argentina, Brazilia și Uruguay.

Despre Adrian Călugăru

Vezi și

Taiwan – importanța strategică a unui teritoriu insular nerecunoscut global

Conflictul început de liderii Rusiei în Ucraina a determinat analiștii politici să își îndrepte atenția, …