Home / GeopoliticALL / Europa / Fostul premier al Greciei, Lucas Papademos, rănit după explozia unui colet-capcană

Fostul premier al Greciei, Lucas Papademos, rănit după explozia unui colet-capcană

Fostul premier al Greciei, Lucas Papademos, a fost rănit în urma unei explozii în interiorul mașinii sale, la Atena, relatează BBC.

Primele indicii conduc spre ipoteza unui colet-capcană care s-a detonat în mașina fostului premier, iar sursa atacului este momentan necunoscută. Papademos și șoferul acestuia au suferit răni la mâini și picioare și au fost transportați de urgență la spitalul Evangelismos, din capitala Atena. Potrivit primelor informații citate de BBC, rănile suferite de fostul premier și de șoferul acestuia nu le pun viața în pericol.

Lucas Papademos, în vârstă de 69 de ani, a fost premier interimar al Greciei, între noiembrie 2011 și mai 2012, acesta militând în timpul mandatului său pentru a păstra Grecia în zona euro în contextul crizei financiare care a cuprins țara la începutul deceniului. Anterior, Lucas Papademos a fost vicepreședinte al Băncii Centrale Europene.

Alți doi oficiali bancari s-ar fi aflat în autoturismul lui Papademos, în care a avut loc explozia, însă nu au fost date informații despre starea medicală a acestora, a mai anunțat BBC.

 

Despre Adrian Călugăru

Vezi și

Conflictul din Ucraina intră în cea de-a treia zi de confruntări

Ziua de 25 februarie 2022, cunoscută și drept a doua zi de la invadarea teritoriului …