Home / GeopoliticALL / Breaking News: Atac armat la o stație de metrou din New York

Breaking News: Atac armat la o stație de metrou din New York

Un atac armat a avut loc la o stație de metrou din Brooklyn, New York, ce a dus la rănirea a cel puțin 13 persoane. Un apel la urgențe a fost înregistrat în jurul orei locale 8.30 cu privire la evenimentele petrecute în stația 36th Street din Brooklyn, conform unei purtătoare de cuvânt a poliției.

Echipajele de urgență ajunse la locul faptei au identificat mai multe persoane rănite, precum și dispozitive nedetonate, potrivit declarațiilor Departamentului de Pompieri din New York.

Conform Washington Post, FBI-ul colaborează în cadrul investigației, nefiind clar până în acest moment dacă este vorba despre o infracțiune federală. Guvernatoarea statului New York, Kathy Hochul (D), a declarat că a fost pusă la curent cu detaliile cazului și că mai multe informații vor fi publicate privind investigația pe măsura ce acestea sunt clarificate.

Autoritățile recomandă locuitorilor din New York să evite în totalitate zona.

Suspectul este un bărbat îmbracat în ceea ce părea o uniformă a companiei publice de transport din New York. Acesta a fost văzut aruncând un dispozitiv pe perimentrul stației de metrou până să deschidă focul asupra pasagerilor, conform NBC NY. Poliția din New York a clarificat că niciun dispozitiv explozibil activ nu a fost găsit la fața locului.

Autoritățile caută un bărbat cu o întalțime de aproximativ 165cm, 80 kg și care poartă o mască de gaze.

Despre Anca-Maria Barbu

Vezi și

A fost 28 martie în lume – Uniunea Europeană a adoptat o lege care interzice comercializarea mașinilor care emit CO2 până în anul 2035, Moscova a testat două rachete supersonice antinavă în Marea Japoniei, iar prim-ministrul Greciei a anunțat că vor avea loc alegeri parlamentare în 21 mai

Material realizat de Anna Iosif și Mădălina Robu  Un incendiu a izbucnit la un centru …