Home / A fost azi în lume / 2024 / A fost 27 iunie în lume – Oficialii Taiwanului au avertizat cetățenii să evite călătoriile în China, iar Reprezentanții Kremlinului au trimis mai mulți imigranți să sape tranșee în zonele ocupate din Ucraina
Sursă foto: Uli Deck/dpa/picture alliance

A fost 27 iunie în lume – Oficialii Taiwanului au avertizat cetățenii să evite călătoriile în China, iar Reprezentanții Kremlinului au trimis mai mulți imigranți să sape tranșee în zonele ocupate din Ucraina

Material realizat de Cristian Matei

Un tribunal german a decis că termenul „climatic neutru” poate fi folosit în reclame doar dacă este clarificat, informează Deutsche Welle. Curtea Supremă de Justiție din Karlsruhe a hotărât că firmele nu pot folosi termenul „climatic neutru” fără să explice ce înseamnă. Cazul a fost adus de autoritatea pentru concurență din Germania împotriva producătorului de dulciuri Katjes, care a susținut în 2021 că produce toate produsele în mod climatic neutru. Deși Katjes compensa emisiile sprijinind proiecte de protecție a climei, curtea a considerat reclama înșelătoare. Thomas Koch, judecătorul a subliniat că termenii ambigui trebuie explicați direct în reclame, deoarece reducerea emisiilor este prioritară față de compensare în protecția climei. 

       Oficialii Taiwanului au avertizat cetățenii să evite călătoriile în China după o amenințare de execuție, conform Reuters. Guvernul Taiwanului a lansat o avertizare cu privire la călătoriile în China, sfătuind cetățenii să nu meargă decât dacă este absolut necesar. Toate acestea vin după amenințarea făcută de Beijing săptămâna trecută de a executa susținătorii „înverșunați” ai independenței Taiwanului. Avertizarea se aplică și orașelor Hong Kong și Macau administrate de China. Noile linii directoare legale ale Chinei au intensificat tensiunile fiind condamnate atât de președintele taiwanez Lai Ching-te, cât și de oficialii Statelor Unite ale Americii. 

Oficialii Coreei de Nord susțin că testarea unei rachete cu mai multe focare a avut succes, informează Deutsche Welle. Reprezentanții din Pyongyang au anunțat că au realizat un test pentru dezvoltarea unei rachete capabile să străpungă apărarea SUA și a Coreei de Sud. Oficialii Coreei de Nord declarând că testul a vizat distrugerea a mai multor ținte cu o singură lansare, folosind un motor solid de rachetă balistică cu rază intermediară. Acesta ar putea fi primul test public al Coreei de Nord legat de dezvoltarea unei rachete cu mai multe focare, deși armata sud-coreeană a declarat că lansarea a eșuat, iar racheta a explodat în aer. Lansarea a avut loc după întâlnirea dintre liderul nord-coreean Kim Jong Un și președintele rus Vladimir Putin, în care au semnat un pact de apărare mutuală. 

Reprezentanții Kremlinului au trimis mai mulți imigranți să sape tranșee în zonele ocupate din Ucraina, conform Politico. Aleksandr Bastrykin, șeful Comitetului de Investigații din Rusia, a declarat că autoritățile ruse folosesc străini care au obținut cetățenia rusă pentru a ajuta la războiul din Ucraina. Peste 30.000 de imigranți care au primit recent cetățenia rusă, dar nu s-au înregistrat pentru serviciul militar, au fost identificați. Aproximativ 10.000 dintre aceștia au fost deja trimiși în zonele de operațiuni militare speciale pentru a săpa tranșee și a construi fortificații. Agențiile de aplicare a legii din Rusia au efectuat raiduri în fabrici și întreprinderi, căutând migranți legali și ilegali și emițându-le ordine de recrutare. 

Autoritățile din Kenya au instalat baricade rutiere pe măsură ce se anunță noi proteste, informează Deutsche Welle. Protestatarii anti-guvernamentali din Nairobi, Kenya, au fost întâmpinați cu gaze lacrimogene de către autorități. Poliția kenyană a tras din nou cu gaze lacrimogene în protestatarii din Nairobi, chiar și după ce președintele William Ruto a renunțat la planurile de majorare a taxelor în fața indignării publicului. Furia legată de majorările de taxe a dus la cea mai gravă criză din cei doi ani de președinție a lui Ruto, tinerii ieșind în special în stradă pentru a protesta. Guvernul kenyan a declarat anterior că țara are o datorie de aproximativ 72,9 miliarde de euro, ceea ce reprezintă aproximativ 70% din PIB-ul său.

 

Despre PoliticALL

Vezi și

A fost 4 iulie în lume – Membrii Institutului pentru Analiza Politicii de Conflict (IPAC) au anunțat dizolvarea grupului armat Jemaah Islamiyah, iar Armata ucraineană s-a retras dintr-o parte strategică a orașului Chasiv Yar

Material realizat de Cristian Matei Producătorii de baterii și companiile de energie electrică au îndemnat …