Home / Politica si... / Conflict / Bashar al-Assad anunţă că nu va renunţa de bunăvoie la putere
bashar

Bashar al-Assad anunţă că nu va renunţa de bunăvoie la putere

basharPreşedintele sirian, Bashar al-Assad a afirmat că nu are de gand să se retragă de la conducerea ţării, din contra, doreşte să candideze şi la alegerile prezidenţiale de anul viitor, relatează BBC.

În conflictul din Siria au murit peste 100.000 de oameni. Cu toate acestea, liderul de la Damasc a declarat că nu ia în calcul o ieşire de pe scena politică. „Dacă am fi vrut să ne retragem, ne-am fi retras de la început”, a spus acesta pentru presa rusă.

Declaraţiile vin cu doar trei zile înainte de începerea unor foarte importante negocieri de pace ce se vor desfăşura în Elveţia.

Opoziţia a cerut însă demisia preşedintelui, ca o condiţie pentru participarea la orice discuţie legată de numirea unui guvern de tranziţie.

Damascul nu ia în calcul această posibilitate şi a anunţat că va participa la aceste negocieri, dar delegaţia va urmări „în primul rand eliminarea terorismului.”

Negocierile de pace vor avea loc miercuri, 22 ianuarie la Geneva. Tensiunile dintre opoziţie şi preşedinte sunt foarte mari şi nu se pot face aprecieri dacă se va ajunge la un acord între cele două părţi.

Despre Marina Isabela Pirnea

Vezi și

Swine Flu Vaccine Testing Begins In Iowa

Vaccinurile pot fi considerate cauza unor afecțiuni medicale fără dovezi științifice, după un verdict al Curții Europene de Justiție

Curtea Europeană de Justiție a decis, miercuri, că instanțele pot considera vaccinurile drept cauze ale …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *