Home / GeopoliticALL / Europa / Fostul premier al Greciei, Lucas Papademos, rănit după explozia unui colet-capcană
Lucas papademos austerity greece

Fostul premier al Greciei, Lucas Papademos, rănit după explozia unui colet-capcană

Fostul premier al Greciei, Lucas Papademos, a fost rănit în urma unei explozii în interiorul mașinii sale, la Atena, relatează BBC.

Primele indicii conduc spre ipoteza unui colet-capcană care s-a detonat în mașina fostului premier, iar sursa atacului este momentan necunoscută. Papademos și șoferul acestuia au suferit răni la mâini și picioare și au fost transportați de urgență la spitalul Evangelismos, din capitala Atena. Potrivit primelor informații citate de BBC, rănile suferite de fostul premier și de șoferul acestuia nu le pun viața în pericol.

Lucas Papademos, în vârstă de 69 de ani, a fost premier interimar al Greciei, între noiembrie 2011 și mai 2012, acesta militând în timpul mandatului său pentru a păstra Grecia în zona euro în contextul crizei financiare care a cuprins țara la începutul deceniului. Anterior, Lucas Papademos a fost vicepreședinte al Băncii Centrale Europene.

Alți doi oficiali bancari s-ar fi aflat în autoturismul lui Papademos, în care a avut loc explozia, însă nu au fost date informații despre starea medicală a acestora, a mai anunțat BBC.

 

Despre Adrian Călugăru

Vezi și

germania berlin reclame sexiste comisie primarie

A fost 20 iunie în lume – Administrația SUA critică statele din Golf care au provocat criza izolării Qatarului, 3.300 de decese sunt anunțate în urma violențelor din R.D. Congo, iar primăria Berlinului vrea să interzică reclamele sexiste

Administrația prezidențială a Statelor Unite ale Americii explorează o abordare privind înăsprirea atitudinii față de …