Home / GeopoliticALL / Africa / Nigeria: Zeci de elevi au fost uciși într-un atentat în spatele cărui s-ar putea afla gruparea Boko Haram
blast-bus-terminal-abuja

Nigeria: Zeci de elevi au fost uciși într-un atentat în spatele cărui s-ar putea afla gruparea Boko Haram

 

blast-bus-terminal-abujaCel puțin 46 de elevi au fost uciși, iar alți 79, răniți luni într-un atentat sinucigaș cu bombă, produs la o școală din orașul Potiskum, capitala economică a statului Yoben din nord-estul Nigeriei, informează BBC News. 

Atentatul, comis de un bărbat îmbrăcat în uniformă școlară, a avut loc la orele dimineții, ceea ce sugerează cu autorii au plănuit să ucidă cât mai mulți elevi posibil, arată jurnaliștii britanici.

Adolescenții ”s-au adunat pentru reuniunea de dimineață, moment în care s-a produs o explozie în mijlocul lor, cu un zgomot răsunător, exact la ora 7:50. Mai mulți elevi au fost surprinși de suflul exploziei. ”, a povestit un profesor aflat sub protecția anonimatului, potrivit AFP. Totodată, o sursa medicală de la spitalul din Potiskum, la care au fost transportate victimele, a declarat că zeci de adolescenți au fost internați.

Atacul nu a fost revendicat, dar este foarte posibil ca majoritatea suspiciunilor să se îndrepte înspre gruparea jihadistă Boko Haram, care, de la începutul insurgenței din 2009, a organizat numeroase  astfel de atentate în școlile din Nigeria, despre care spun că oferă o educație puternic influențată de valorile occidentale. Gruparea duce o campanie susținută pentru a nu lăsa copiii să meargă la școală. Membrii Boko Haram se împotrivesc ideii ca fetele să meargă la școală și consideră că băieții ar trebui să primească doar o educație islamică.   

De asemenea, în luna aprilie a acestui an Boko Haram a stârnit indignarea la nivel internațional, odată cu răpirea a peste 200 de fete de la o școală din Chibok, statul Borno. 

Yobe, statul în care a avut loc atentatul de luni dimineață, este unul dintre cele trei state nigeriene în care, de un an și jumătate, a fost instituită legea marțială, din cauza atacurilor sângeroase ale grupării islamiste, în urma cărora peste 10.000 de oameni și-au pierdut viața.

 

 

 

 

Despre Mădălina Elena Stanciu

Vezi și

Swine Flu Vaccine Testing Begins In Iowa

Vaccinurile pot fi considerate cauza unor afecțiuni medicale fără dovezi științifice, după un verdict al Curții Europene de Justiție

Curtea Europeană de Justiție a decis, miercuri, că instanțele pot considera vaccinurile drept cauze ale …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *